Lepaan viini- ja puutarhatila
Kävimme luokan kanssa tänään 5.11.2018 tutustumassa Lepaan viinitilaan.
Kiersimme ja tutustuimme viininvalmistustiloihin, labraan jossa tutkittiin viinin alkoholipitoisuutta.
Kävimme myös viinikellarissa, jossa näimme vielä valmistus vaiheissa olevia viinejä pulloissa jotka olivat seisseet siellä jopa muutamia vuosia, joita käydään päivittäin kääntämässä jotta hiiva ei tartu pullon seiniin kiinni vaan putoaa korkin alle, jotta sen jälkeen voidaan pulloa upottaa -30 asteiseen väkiviinaan jotta korkin alla oleva hiiva ja pienimäärä viiniä jäätyy jotta hiiva saadaan pois viinistä. Tämän toimenpiteen takia pullot ovat hieman vajaita.
Asioita jotka painuivat mieleen olivat kun meille kerrottiin hieman viinin valmistus vaiheista ja varsinkin kun viinit täytyy pitää hyvin tiiviissä tilassa johon ilmaa ei pääse koska se vaikuttaa viinin valmistukseen.
Viinin käyminen voi kestää useita kuukausia jopa vuosia. Viini tynnyreissä käytettiin vesilukkoja hiilidioksidin poistoon.
Tilalla valmistettiin viiniä vuodessa noin 17tuhatta litraa josta omenaa käytetään noin 3-4tuhatta litraa.
Väkevimmät viinit joita tilalla tehdään ei ole sallittu myymään tilan omassa myymälässä jonka vuoksi viinitilan viineja on mahdollisuus saada joistakin Alkon liikkeistä. Mahdollisuus on myös tilata viinejä Alkoon.
Viinitilalle on mahdollisuus päästä työssäoppeihin ja tila pitää myös koulutuksia viinistä, jotka kestää puoltoista vuotta ja maksimissaan otetaan 20 henkilöä per vuosi.
Markkinointi tapahtuu suurissa määrin somessa. Ja eri viinitilat tekevät yhteistyötä tilojen ja viinien markkinoinnissa.
Viinitila on ollut toiminnassaan vuodesta -95 ja se on ollut ennen viinitilaa navetta vuodesta -60.
Hyvä
VastaaPoista